Whatsapp Bilgi Hattı 0 541 291 91 40

Çimstone Nedir?

Çimstone nedir nasıl üretilir, kullanım alanları avantajları fiyat ve özellikleri nelerdir, çimstone tezgah bakımı temizliği, orjinal çimstone nasıl anlaşılır?

Çimstone Nedir?

Çimstone, italyan bir firmanın geliştirdiği kompoze taşlara verdiği markaya verilen isimdir. Yapısını oluşturan kuvars minerali sayesinde Çimstone, yüksek aşınma, çizilme ve darbe dayanımı gösteren, birçok asit ve bazdan etkilenmeyen, lekelere karşı dirençli, çeşitli renk ve doku alternatiflerine sahip, hijyenik bir yüzey kaplama malzemesidir.

Quartz ürünler kategorisine giren bu yüzey kaplama malzemesinin genel olarak adının Çimstone olarak bilinmesinin nedeni ise; ilk kez İzmir'de Çim Taş firmasının üretimine geçtiği bu ürüne marka olarak yine çimtaş anlamına gelen Çimstone ismini vermesinden kaynaklanmaktadır.

Ülkemizde quartz ürünler üreten bir çok firma vardır ve LGA Qualitest GmbH onaylı yüzey kaplaması ile oldukça güvenli olan Çimstone ürünleri, hijyenik ve kullanışlı olmasından dolayı genellikle mutfak ve banyo tasarımlarında kullanılırlar.

Çimstone Üretimi Ve Özellikleri

Çimstone üretiminde ürün içeriğinde neredeyse tamamına yakın (%90-95) oranında kuvars tanecikleri bulunur. %5-10 arası oranlarda da reçine ve pigmentler bulunur. Bu malzemeler karıştırılıp vibrasyon, vakum ve sıkıştırma teknikleri uygulanan vibropress sistemiyle gözeneksiz, kompakt ve sert bir yüzey malzemesine dönüştürülen çimstone levhalar meydana gelir. Bu levhaların sertlik derecesi ve esneklik oranı uyumu üst seviyede olmakla birlikte, mermer ve granit taşlarına en iyi alternatiftir. Doğal minarelden yapay olarak üretilen ve yapay taş kategorisine giren kompoze çimstone levhaların, doğal taşlara oranla bazı avantajları bulunmaktadır. Kimyasal temizleyicilere karşı dirençli olan çimstone, aynı zaman da ısıya karşıda oldukça dayanıklıdır. Bazı üretici firmaları 140 °C'ye kadar olan sıcaklıklara karşı ürün garantisi vermektedir.

Çimstone, sıkça kullanılan ve tüketilen zeytinyağı, içki, sirke, limon, deterjan, aseton, oje ve mürekkep gibi malzemelerin diğer yüzeylere verdikleri zararlara karşı da oldukça dirençli ve duyarsızdır. Üretilirken gözeneksiz olması sağlanan levhaların, antibakteriyel özelliği arttırılmış olup, leke oluşumları sonrası temizliği de oldukça kolaylaştırmaktadır. Bu levhalardan üretilen tezgahlar özel yapıştırıcılarla ve silikonla, monte edilmektedir.

Çimstone Kullanım Alanları

Çimstone Quartz tezgah ve banyo ürünleri olarak öne çıksa da, farklı tasarım ve alternatif zenginlikleri ile değişik beklentilere uygun renklerde üretilebilmektedir. Pigmentlerle renklendirilen ayna, cam, deniz kabuğu, bazalt, pirinç talaşı gibi farklı malzemelerle efektler verilebilen Çimstone, çok farklı görünümlere olanak sağlar. Çimstone tezgahlar masif ve ahşaplarla mükemmel bir uyum sağlayarak tasarımcılarına geniş bir kullanım alanı sunar. Güneş ışığının dik vurmadığı iç ve dış cephe kaplamalarıında, masa, sehpa ve benzeri dekoratif eşyalarda, merdiven ve basamak kaplamalarında ve ihtiyaç duyulan tüm projelerde kullanılabilmektedir.

Çimstone Kullanım Alanları
Çimstone Tezgah Bakımı Ve Temizliği

Çimstone Tezgah Bakımı Ve Temizliği

Çimstone yüzey üzerinde oluşan lekelerin, uzun süre yüzeyle temasta bulunmadığı sürece çıkarılması oldukça kolaydır. Az miktarda sıvı deterjan ve nemli bezle yapılacak basit bir temizlikle, yüzey ilk günkü yeni ve temiz görüntüsünü uzun yıllar korur. Ayrıca; çok yüksek sıcaklıklara maruz bırakılan yüzey, ürün özelliğine göre; çatlama, renkte açılma, yüzey bozukluğu gibi farklı tepkiler verebilir.

Kurumuş ve ovalamakla çıkmayan lekeleri de; yüzeye zarar vermeyecek bir malzeme (plastik spatula gibi) yardımı ile hafifçe kazıyıp çıkarmak mümkündür. Her ne kadar leke tutmayan bir yapıya sahip olsa da, çok güçlü kimyasallara ve çözücülere maruz kalması halinde yüzeyde kalıcı hasarlar oluşabilir.

Çimstone yüzey üzerinde metal olan araç gereçleri kullanırken dikkat etmeli, bu araçların su ile teması sonucu paslanmaları durumunda yüzey üzerinde pas lekesi kalabilmektedir. Pas lekesi ise; ağır kimyasal gerektiren lekelerdendir. Bu nedenle bu tür lekelerin oluşmaması için yüzey üzerinde tutulacak eşyaların önemi büyüktür. Çimstone ürünü kullanmadan önce kullanım talimatlarını okumakta fayda var.

Çimstone Tezgah Fiyatları

Çimstone tezgahlar ürünün cinsi, modeli, rengi, metresi, uygulanacak alan büyüklüğü ve markasına göre değişmekte, ortalama olarak metre fiyatları 700-1100 TL. arasında değişkenlik göstermektedir.Özel tasarım ürünlerinde standart ölçüleri (140cm * 305) dışına çıkıldığında, üretim maliyeti ve montajı da ayrı hesaplanmakta, bu sebeple fiyatları daha da yukarı çıkabilmektedir.

Çimstone Tezgah Kullanım Avantajları

  • 3 Joule'lik dayanımı ile darbelere karşı sağlamlık gösterir.
  • Parlatma veya cila istemez, özel bakım gerektirmez, hijyenik bir malzemedir.
  • Gözeneksiz yapısı ile keke tutmayan ve temizliği kolay bir üründür.
  • Çoğu çimstone ürünü üreticileri ve satıcıları tarafından garantili olarak satılır.
  • Sıradan asitli temizleyicilere karşı oldukça dirençli ve duyarsızdır.
  • Birçok tezgah türüne oranla daha zor çizilir ve daha zor aşınır.

Orjinal Çimstone Nasıl Anlaşılır?

Çimstone sektöründe farklı markaların rekabet etmesi ve dünya genelinde ayrı bir pazar payının oluşması, hangi çimstone orjinaldir sorusunu da beraberinde getirmektedir. Çimstone adı altında bir çok merdiven altı ürünün de piyasaya girmesiyle, çimstone üreticileri ürettikleri levha ve tezgahları kendi logo ve imzalarıyla mühürleyerek işaretleme yoluna gittiler.

Kullanılan veya satın alınan bir çimstone ürününün orjinal olup olmadığını anlamak için tezgah altında ya da levha arkasında lazer ink-jet ile Çimstone logo, ürün kodu ve üretim iş emri numarası gibi bilgiler bulunmaktadır. Bazı firmalar ise; sadece tezgah altına lazerli modeli ve kodunu yazmaktadırlar. Bu işaretlemelere bakılarak ürünün orjinal çimstone olup olmadığı rahatlıkla anlaşılmaktadır.