Whatsapp Bilgi Hattı 0 541 291 91 40

Blog

Blog - Faydalı Bilgiler

Bu güne kadar edindiğimiz tecrübe ve profesyonel hizmetin püf noktalarını sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Basamak (Merdiven) silimi; mermer, granit, traverten, mozaik gibi tüm doğal taşlarda oluşan kir, leke ve çiziklerin silim ile giderilme işlemine denir.

Basamak Silim Nedir?

Basamak silimi; mermer, granit, karo, traverten, emperador, mozaik, bazalt gibi tüm doğal taşlarda oluşan kirler, lekeler, çiziklerin silim ile giderilme işlemine denir. Bunun dışında Basamak (Merdive..
Devamını Oku
Günümüzde projelerde en çok tercih edilen malzemelerden olan doğal taşlar her ne kadar endüstri tarafından şekillendirilse de, endüstriyel bir ürün değildir.

Doğaltaş Nedir?

Günümüzde doğal taşlar; projelerde en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Geçmişte ise Doğal taşlar, insanlar tarafından bilinen ve kullanılan en eski inşaat malzemelerinden biri olduğu gibi mima..
Devamını Oku
Beton Silim; profesyonel silim makineleri ile elmas padler kullanılarak pürüzsüz ve kaymaz zemin elde etme işlemidir.

Beton Silim Nedir?

Beton Silim, özel yüzey silim makineleri (HTG) ile elmas bıçaklarla matlaşmış deforme olmuş kullanımlar sonucu kirli görünüme kavuşmuş sert beton yüzeyleri kazıma, honlama ve parlatma işlemleriyle esk..
Devamını Oku
Mermer silimi, yüzeyin doğal dokusuna zarar vermeden aşındırılarak temizlenip restore edilmesi, parlak ve temiz bir görüntü kazandırılması işlemidir.

Mermer Silim Nedir?

Mermer Silimi; en yalın hali ile leke, pas ve yağ tutmuş, hasar görmüş mermer yüzeyin doğal dokusuna zarar vermeden, bir takım profesyonel cihazlar ve teknik araçlar ile (zemin silme makinesi ve diğer..
Devamını Oku
Mermer, tarihi milattan önce 7-8'inci yüzyıllara dayanan, metamorfizmanın zamanla oluşturduğu kireçtaşının ısı ve basınca maruz kalmasıyla oluşan maden türüdür

Mermer Nedir?

Mermer, metamorfik hareketlerin zamanla oluşturduğu kireçtaşının ısı ve basınca maruz kalmasıyla (kalker ve dolomitik kalkerlerin yeniden kristalleşmesiyle meydana gelmesiyle) oluşan maden türüdür...
Devamını Oku
Bir tür killi topraktan yapılan ve fırında pişirilen, bit yüzeyi sırlanmış, çeşitli renk ve motiflerle süslenmiş, seramik parçasına çini denir

Çini Sanatı Nedir?

Çini, toprağın pişirildikten sonra şekil verilip kap-kacak, tabak, vazo, sürahi gibi eşyalar üretilmesine dayalı bir el sanatıdır. Çini, özellikle eski tip ve tarihi yapılarda sıklıkla görülen ve yayg..
Devamını Oku
Yüzeylerde, koruyucu özelliklere sahip çeşitli kimyasal maddeleri yüzeye emdirme ve yüzeyin içine nüfuz ettirilmesi işlemlerinin geneline Emprenye denmektedir.

Emprenye Nedir?

Ahşap, metal, mantar, tuğla, taş, mermer, beton, ham sıva, mat seramik ve benzeri yüzeylerde, işlem yapılacak yüzey tipine göre özel yöntemlerle koruyucu özelliklere sahip çeşitli kimyasal maddeleri y..
Devamını Oku
Granit, bileşiminde kuvars, alkali feldispat, mika, amfiboller ve ek mineraller bulunan kristal yapılı minerallerden meydana gelen plütonik kaya türüdür.

Granit Nedir?

Tarihi geçmişi yüzyıllara dayanan Granit; kristal yapılı minerallerden meydana gelen plütonik kaya türüne denir.Bileşiminde kuvars, alkali feldispat, mika, amfiboller ve ek mineraller bulunur...
Devamını Oku
Mozaik taşı, doğada bulunan traverten, oniks, limar, mermer, kaolin, kil gibi taşların, yüksek sıcaklıkta pişirilmesi ve işlem görmesiyle elde edilir.

Mozaik Nedir?

Genel olarak doğada bulunan traverten, oniks, limar, mermer, kaolin, kil gibi maddelerin yüksek sıcaklıkta pişirilmesi, üzerlerine silisyumlu bir sır tabakası eklenmesiyle elde edilen taşlara Mozaik t..
Devamını Oku
Hamamlarda kullanılacak mermer su ile sürekli temas halinde olacağından dolayı, kullanılacak mermer seçimi burda önem taşımaktadır.

Hamamlarda Mermer Silimi

Türk hamamı olarak ta bilinen hamam, türk kültürünün önemli yapılarından biridir. Çeşitli kültürlerde geleneksel isimlerden biri olan hamamlar son zamanlarda yaşanan eskiye dönüş ile popülerliğini yen..
Devamını Oku
Patlatma taşlar, patlatma taş üretimi, döşemesi ve yapıştırması, kullanım alanları, mermer patlatma taşları kullanımı, silimi ve bakımı

Patlatma Taş Nedir?

Ham maddesi mermer, traverten, kayrak, oniks ve limra gibi doğal taşların kesilip istenilen ölçülerde şekillendirildikten sonra giyotin tipi makinelerle sıkıştırılıp patlatılması işlemine Patlatma adı..
Devamını Oku
Yer altı ve mağara sularının içlerindeki kalsiyum karbonatın belirli koşullar altında çökmesi sonucu meydana gelen kayaçlara Traverten denir.

Traverten Nedir?

Yer altı ve mağara sularının içlerindeki kalsiyum karbonatın belirli koşullar altında çökmesi sonucu meydana gelen kalsiyum karbonattan oluşan kimyasal tortul kayaçlara Traverten denir. Oluşumu sırası..
Devamını Oku
Mermer ve granit genel olarak ele alındığında, jeolojik yapıları itibariyle doğal taş olarak tabir edilen grupta yer alan iki doğal malzemedir.

Mermer İle Granit Arasındaki Fark Nedir?

Doğanın yüzyıllardır insanların hizmetine sunduğu doğaltaşlar, eski çağlardan beri anıt, mezar ve yapı inşaasının vazgeçilmezi olmuş, günümüzde de bu popülerliğini çok geniş çeşit yelpazesiyle sürdürm..
Devamını Oku
Taş sektöründe yarı değerli taş olarak kabul edilen Onyx, Kasedon türünden ve Kuvars grubunda yer alan, farklı renklerde birçok katmana sahip olan bir taştır.

Onyx (Oniks) Nedir?

Onyx, silisyum minarellerinden oluşan yuvarlak tabakalı, iç yapısı lifli ve hareli olan bir akik taşıdır. Taş sektöründe yarı değerli taş olarak kabul edilen Onyx taşı, Kasedon türünden ve Kuvars grub..
Devamını Oku
Corian (Koryan), ilk kez 1967 yılında piyasaya sürülen ve doğal minarellerden elde edilen katı yüzey ürününün tescilli markasının adıdır.

Corian Nedir?

Corian (Koryan), ilk kez 1967 yılında kullanılan ve piyasaya sürülen, doğal minarellerden elde edilen katı yüzey ürününün tescilli markasının adıdır. Bir başka deyişle Corian, 50 yılı aşkın süre önce ..
Devamını Oku
Doğada bulunan doğal bir madde olan Akrolik ve asitin birleşmesiyle meydana gelen oksitlenme sonucu ortaya çıkan asit türüne Akrilik(Acrylic) Asit denmektedir.

Akrilik Nedir?

Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan doğanın kara kutuları arasında yer alan Akrolik maddesinin ve asitin birleşmesiyle meydana gelen oksitlenme sonucu ortaya çıkan asit türüne Akrilik (Acrylic) Asit d..
Devamını Oku
Polyester reçinesi, kobalt, metil etil keton, yardımcı maddeler ve mermer tozunun bir araya getirilmesi ile üretilen karma malzemeye Mermerit denir.

Mermerit (Dökme Mermer) Nedir?

Polyester reçinesi, kobalt, metil etil keton (MEK), yardımcı maddeler (renk pastaları, ayırıcı ve jelkot) ve mermer tozunun farklı teknikler kullanılarak bir araya getirilmesi ile malzemenin havası al..
Devamını Oku
Granit tozu ile polyester reçinesi, kobalt, metil etil keton ve yardımcı maddelerin bir araya getirilmesi ile üretilen karma malzemeye Poligranit denir.

Poligranit (Polügranül) Nedir?

Granit tozu ile polyester reçinesi, kobalt, metil etil keton (MEK), yardımcı maddeler (renk pastaları, ayırıcı ve jelkot) farklı teknikler kullanılarak bir araya getirilmesi ile malzemenin havası alın..
Devamını Oku
Mermer ile mermerit arasındaki fark nedir, mermer nerelerde kullanılmalı, mermerit nerelerde kullanılmalı, tezgah seçiminde mermer mi, mermerit mi?

Mermer İle Mermerit Arasındaki Fark Nedir?

Kelime anlamı olarak birbirine çok yakın olan Mermer ve mermerit, detaylı olarak ele alındığında aslında birbirinden oldukça uzak yollara ayrılmaktadırlar. Mermerin geçmişi çok eski çağlara dayanırken..
Devamını Oku
Granit ve Poligranit arasındaki fark nedir, granit nerelerde kullanılmalı, Poligranit nerelerde kullanılmalı, tezgah seçiminde granit mi, poligranit mi?

Granit İle Poligranit Arasındaki Fark Nedir?

Granit ve Poligranit kelime anlamı olarak birbirine çok yakın olsa da, detaylı olarak ele alındığında aslında birbirinden oldukça uzak yollara ayrılmaktadırlar. Granit ve Poligranit arasında üretim aş..
Devamını Oku
Mermerit ve poligranit arasındaki fark nedir, mermerit nerelerde kullanılmalı, poligranit nerelerde kullanılmalı, tezgah seçiminde mermerit mi, poligranit mi?

Mermerit ile Poligranit Arasındaki Fark Nedir?

Her ikisinin de üretim şekli ve yöntemleri aynı olmakla birlikte, ham maddelerinden birisi bir doğal taş olup, üretim aşamasında Mermerit'e mermer tozu, Poligranit'e ise; granit tozu eklenmektedir. Bu..
Devamını Oku